среда, 6. јул 2011.

Контакт





Ово је тема за контакт са аутором блога.
Можете ми писати у коментарима или на мејл: 

nicolasberihon [at] yahoo [dot] com

Слободни сте ми слати своје предлоге, аудио-видео материјал, своје радове и др. које се тиче тематике блога.

12 коментара:

  1. Kolega,
    da li imas jos neka predavanja od prof. Todorovica?
    Ja mogu da ti dostavim od Karl-Hajnc Folkman Sluka
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Izvini, nemam predavanje o Sluku samo o Sartru i Sopenhaueru

    ОдговориИзбриши
  3. Колега, јавите ми се на мејл па ћемо се договорити. Мејл - потражите га горе у посту. Мислим да поред ових предавања о Хајдегеру, имам предавања из Увода, затим о Хартману, из савремене.

    ОдговориИзбриши
  4. Kolega, odakle spremati Hajdegera za Savremenu filoziju na osn. studijama? Mislim na sekundarnu literaturu... Kako Vam se cini obiman Predgovor Gaja Petrovica u hrvatskom izdanju " Bitak i vrijeme"? Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  5. Што се тиче Увода Гаје Петровића у загребачком издању SuZ мислим да је за препоруку али нисам сигуран колико је примерен за испит или за почетника. Што се тиче секундарне литературе на српском или хрватском која би ти понудила неку прежвакану (у позитивном смислу) верзију SuZ нисам сигуран да тако нешто постоји на српском или хрватском. Мада дело са тим називом постоји. Аутор је Вања Сутлић - Kako čitati Heideggera:uvod u problematsku razinu "Sein und Zeit"-a i okolnih spisa, August Cesarec, Zagreb, 1989.
    Мени се чини да је напримереније дело које нуди скраћену верзију SuZ књига А. Лукнера - Luckner, Andreas
    Martin Heidegger: „Sein und Zeit“ Ein einführender Kommentar. Књига је на немачком и колико се сећам броји око стотињак страна што стварно није превише. Но, зависи, колега, свакако код кога полажете тај испит и сходно томе очекивања испитивача, односно која је питања, избор тема из SuZ, за очекивати. Онда би се на основу тога дала препоручити одређена литература. Не знам колико сам помогао. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Видим да је у Хрватској изашао зборник интерпретација. Мада је то вероватно преобимно за потребе испита.

    Bitak i vrijeme
    Interpretacije. Zbornik radova

    Uredio Damir Barbarić

    http://www.matica.hr/knjige/1013/

    ОдговориИзбриши
  7. Ovaj blog je pravo blago! Hvala.

    ОдговориИзбриши
  8. Poštovanje,
    Kako uporediti Sartrov egzistencijalizam sa Hajdegerovim, suštinske razlike? Uzmimo za primjer tekstove Egzistencijalizam je humanizam i Pismo o humanizmu?
    Iskreno, Ana

    ОдговориИзбриши
  9. Давно сам читао те текстове, тако да не бих да дајем неке паушалне коментаре. Са друге стране то ми тренутно није у фокусу бављења. Зашто Вам је то битно, Ана?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Magistriraću na Sartru, a do tada rješavam predmet Moderne filozofije subjektivnosti, gdje suočavam Hajdegera i Sartra. Nije lako, pogotovo sa Hajdegerom. Inače sam neoegzistencijalista.

      Избриши
  10. Претпостављам да постоји нека секундарна која обрађује Писмо о хуманизму, а сигурно и неки радови који се баве компарацијом те две поставке. Верујем да Вам Ваши професори могу много помоћи у селекцији секундарне литературе.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...